Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
L 177 Bilag 3
Offentligt
1242976_0001.png
1242976_0002.png
Erhvervs-, Vækst og EksportudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
Forslag til lov om forvaltere af alternative investerings-fonde (L175) samt forslag til ændring af lov om finan-sielle virksomheder mv (L177)L175I forbindelse med gennemlæsningen af lovforslaget til lov om forvaltere afalternative investeringsfonde er Finansrådet blevet opmærksom på visseuklarheder, som har stor betydning for detailinvestorers fortsatte adgang tilat investere i alternative investeringsfonde.
25. april 2013
Finanssektorens HusAmaliegade 71256 København K
Telefon 3370 1000Fax3393 0260
[email protected]
Lovudkastets § 5, stk. 7 indeholder en bemyndigelse til Finanstilsynet til atfastsætte nærmere regler om, hvilke betingelser der skal være opfyldt for,at en forvalter af alternative investeringsfonde kan få tilladelse til at mar-kedsføre alternative investeringsfonde til detailinvestorer i Danmark.Finansrådet vil benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at hverkenlovteksten eller lovbemærkningerne tager stilling til, hvorledes udbydere afeksisterende investeringsprodukter, som fremover vil blive alternative inve-steringsfonde, og som i dag tilbydes til detailinvestorer, skal forholde sigefter lovens ikrafttræden. Markedsføring til detailinvestorer af disse alterna-tive investeringsfonde er i dag underlagt de almindelige regler i investorbe-skyttelsesbekendtgørelsen, hvorved det sikres, at kunden i forbindelse medrådgivning kun vil få anbefalet disse, såfremt de er i overensstemmelse medkundens risikoprofil og generelt egnede for den pågældende detailinvestor.Det er Finansrådets opfattelse, at der er behov for en snarlig afklaring af,om de produkter, der i dag tilbydes detailkunder, fortsat kan udbydes efterlovens ikrafttræden. Hvis dette er tilfældet, skal det klarlægges, hvilke be-tingelser der skal gælde for fremtidig markedsføring til detailinvestorer. Så-fremt disse alternative investeringsfonde ikke længere kan markedsføres tildetailkunder, vil dette efter omstændighederne kunne skade de eksisteren-de kunders afkastmuligheder.Af hensyn til investorerne kan en klar udmelding vedrørende de eksisteren-de alternative investeringsfonde ikke afvente udarbejdelsen af den kom-mende bekendtgørelse om markedsføring af alternative investeringsfonde tildetailkunder.
www.finansraadet.dk
Journalnr. 532/06Dok. nr. 502109-v1
L177Finansrådet har i forbindelse med gennemgangen af lovforslag L 177 be-mærket at der ikke er udarbejdet ændringsforslag til lov om finansiel virk-somhed bilag 5 om, hvilke finansielle instrumenter der er omfattet af lovenog dermed kan handles og formidles af en værdipapirhandler. I bilagets nr.3 er nævnt …”og andele i andre institutter”. Finansrådet vil umiddelbart for-stå denne passus, således at den omfatter alternative investeringsfonde,men finder, at der er behov for at dette fastslås med sikkerhed.
Side 2
Journalnr. 532/06Dok. nr. 502109-v1
Med venlig hilsen
Christine HabelDirekte 3370 1091[email protected]