Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
L 190
Offentligt
1239276_0001.png
1239276_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
SAB/ J.nr. 2013/476
Dato: 19. april 2013Under henvisning til Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitiksbrev af 11. april 2013 følger hermed social- og integrationsministerenssvar på spørgsmål nr. 2 ad L190. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMartin Henriksen (DF).
Spørgsmål nr. 2:”Ministeren bedes oplyse, hvorfor lovforslaget opererer med tilbud i stedetfor forpligtelser for udlændinge, herunder om ministeren ikke finder det hen-sigtsmæssigt, at myndighederne i højere grad skal forpligte de udlændinge,som kommer til Danmark.”
Svar:Lovforslagets primære formål er at understøtte et bedre tværfagligt samar-bejde om modtagelse af nyankomne flygtninge og familiesammenførte ikommunerne og dermed styrke kvaliteten af modtagelsesindsatsen. Detoverblik over mål og indsatser, som forslaget om en integrationsplan giver,vil bidrage til, at de enkelte forvaltningers beslutninger træffes på et bedreoplyst og koordineret grundlag. Det vil også bidrage til den enkelte udlæn-dings overblik over og forståelse for sine pligter, muligheder og rettigheder iDanmark.Lovforslaget fastholder de forpligtelser, som nyankomne flygtninge og fami-liesammenførte allerede i dag har til efter bedste evne at gøre en aktiv ind-sats for egen integration med henblik på at bidrage til samfundet og forsørgesig selv. Det betyder bl.a., at nyankomne udlændinge, der modtager kon-tanthjælp, fortsat har pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og pligt tilat deltage i danskuddannelse og beskæftigelsesrettet aktivering. Med tilbud-det om en integrationsplan fastholdes således de vigtige forpligtelser, der
2
allerede eksisterer i forbindelse med integrationsprogram og integrationskon-trakt.
Karen Hækkerup/ Henrik Thomassen