Skatteudvalget 2012-13
L 212 Bilag 48
Offentligt
1253817_0001.png
1253817_0002.png
J.nr. 13-0002899Dato:28. maj 2013
TilFolketinget - SkatteudvalgetL 212– Forslag til lov om ændring afskatteforvaltningsloven ogforskellige andre love (Ny klagestruktur på skatteområdet og æn-dringer som følge af idriftsættelsen af Ét Fælles Inddrivelsessystemm.v.)
Hermed sendes et yderligere ændringsforslag, som jeg ønsker atstille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.
Holger K. Nielsen
/Per Hvas

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love

(Ny klagestruktur på skatteområdet og ændringer som følge af idriftsættelsen af Ét Fæl-

les Inddrivelsessystem m.v.) (L 212)

Til § 1

12)

I det undernr. 33foreslåede§ 35 b, stk. 5,ændres ”14 dage” til: ”4 uger”, og der indsættessom3. pkt.:”Skatteankeforvaltningen kan se bort fra en overskridelse af fristen, hvis særlige omstæn-digheder taler derfor.”[Forlængelse af fristen for valg af behandling af en sag i Landsskatteretten og mulighed for atse bort fra fristoverskridelser]
Bemærkninger
Til nr. 12
Det foreslås at forlænge klagerens frist for at meddele skatteankeforvaltningen, at en sag, somer visiteret til et skatte- eller vurderingsankenævn, i stedet skal behandles af Landsskatteretten.Efter lovforslaget er fristen 14 dage efter modtagelsen af meddelelsen om, at sagen er visiterettil et skatte- eller vurderingsankenævn. Fristen foreslås forlænget til 4 uger efter modtagelsen afden pågældende meddelelse.Det foreslås endvidere, at skatteankeforvaltningen kan se bort fra overskridelse af fristen, hvisder foreligger særlige omstændigheder. Ved vurderingen af, om der foreligger særlige omstæn-digheder, der kan begrunde, at der ses bort fra en fristoverskridelse, kan længden af fristover-skridelsen og årsagen til fristoverskridelsen indgå. Der skal være særlige omstændigheder udover, at fristoverskridelsen er kort, for at der kan ses bort fra fristoverskridelsen. Derfor kan enlille fristoverskridelse ikke i sig selv medføre, at der ses bort fra overskridelsen.
Side 2