Skatteudvalget 2012-13
L 212 Bilag 56
Offentligt
1256321_0001.png
1256321_0002.png
J.nr. 13-0002899Dato: 03-06-2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges fjerdehøringsskemasamt detyderligere modtagne høringssvar vedrørende for-slag til L 212 – Forslag til lov om ændring af skatteforvalt-ningsloven og forskellige andre love (Ny klagestruktur påskatteområdet og ændringer som følge af idriftsættelsen afÉt Fælles Inddrivelsessystem m.v.)
.
Holger K. Nielsen/Per Hvas
Fjerde høringsskema indeholdende høringssvar modtaget efter oversendelse af det yderligere supple-rende høringsskema og kommentarer hertil vedrørende L 212 – Forslag til lov om ændring af skatte-forvaltningsloven og forskellige andre love (Ny klagestruktur på skatteområdet og ændringer somfølge af idriftsættelsen af Ét Fælles Inddrivelsessystem m.v.).

Organisation

Domstolsstyrelsen

Bemærkninger

Det er fortsat Domstolsstyrelsensopfattelse, at lovforslaget vil kun-ne medføre merudgifter for dom-stolene. Styrelsen har dog ikkemulighed for at vurdere, i hvilketomfang dette vil være tilfældet.Styrelsen må derfor tage forbe-hold for den situation, at antalletaf skattesager, der indbringes fordomstolene, stiger markant.

Kommentarer

Efter lovforslaget kan klagerenvælge, at en sag, som er visiterettil et skatte- eller vurderingsan-kenævn, i stedet skal behandlesaf Landsskatteretten. Dette sik-rer, at sagen behandles af denklageinstans, klageren finderbedst egnet til at behandle sagen.Behovet for domstolsprøvelsesøges ligeledes modvirket gen-nem større fokus på afgørelser-nes kvalitet. Gennem etableringaf et fælles sekretariat, og gen-nem at Landsskatteretten skalbehandle alle principielle sager,tilgodeses en høj kvalitet af alleafgørelserne.Dermed kan det ikke forventes,atlovforslaget vil føre til, at fleresager vil blive indbragt for dom-stolene, eller at de afgørelser, derindbringes, vil være af en ringerekvalitet.
Side 2