Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 53
Offentligt
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
3. december 2012
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 14. november 2012 stillet følgende spørgsmålnr. 15 (L 53), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra JoachimB. Olsen (LA).
J.nr. 2012-9497
”Vedrørende lovens § 70 e bedes ministeren oplyse, hvilke muligheder enarbejdsgiver, der ønsker, at jobcentret foretager en revurdering af fleksjobberensarbejdsevne, har, hvis fleksjobberen modsætter sig en revurdering?”
Hvis arbejdsgiveren og den fleksjobansatte er enige, er der med lovforslaget mu-lighed for at få jobcentret til at revurdere arbejdsevnen. Revurderingen af arbejds-evnen dækker i lighed med den første vurdering også en vurdering af, hvor mangetimer personen kan arbejde i fleksjobbet og arbejdsintensiteten. Såfremt arbejdsgi-ver og ansat er enige om en ændret arbejdsevnevurdering som grundlag for lønfast-sættelsen, vil dette være muligt uden jobcentrets medvirken. Jobcentret har imidler-tid pligt til at foretage revurderingen, hvis arbejdsgiveren og den ansatte anmoderherom.Hvis enten arbejdsgiver eller ansat ønsker en revurdering af arbejdsevne, og der ik-ke kan opnås enighed herom, er der mulighed for at afgøre tvisten ved en fagretligbehandling.Tvister vedrørende fleksjobansattes løn- og arbejdsvilkår behandles i det fagretligesystem og kan afgøres i Arbejdsretten, når området er dækket af overenskomst, el-ler – hvis området ikke er dækket af en overenskomst – der er taget udgangspunkt ien relevant sammenlignelig overenskomst. Det er lønmodtagerorganisationer ogarbejdsgiverorganisationer eller en enkeltstående uorganiseret arbejdsgiver, somkan indbringe sager for Arbejdsretten.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen