Kulturudvalget 2012-13
L 120
Offentligt
1219071_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
25. februar 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 31. januar 2013, efter ønske fra Alex Ahrendtsen(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 2 (Lov nr. 120), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 2:

Ophavsretslicensnævnet behandler ifølge lovforslaget ikke tvister, hvis parterne vedgenforhandling af en overdragelsesaftale ikke kan nå til enighed, det ligger hos domsto-lene, men finder ministeren ikke, at det kunne være en god idé at udvide nævnets befø-jelser til også at omfatte disse områder?

Svar:

Som anført i lovforslagets bemærkninger er det min vurdering, at det vil være uhen-sigtsmæssigt at henlægge afgørelsen af tvister om genforhandling af aftaler til Ophavs-retslicensnævnet, da det vil indebære en væsentlig ændring af nævnets virkeområde iforhold til i dag.Nævnet afgør i dag primært tvister mellem brugere, f.eks. radiostationer, og forvalt-ningsorganisationer (sammenslutninger af rettighedshavere) om størrelsen af vederlagfor brug af rettigheder – f.eks. brug af musik i radioen. En overdragelsesaftale indgåstypisk mellem en udøvende kunstner og et pladeselskab og omhandler selve overdragel-sen af en rettighed og vilkårene for overdragelsen, herunder vederlaget for denne over-dragelse. Tvister mellem en udøvende kunstner og et pladeselskab kan indeholde enmangfoldighed af problemstillinger og er i deres indhold ofte væsentlig anderledes endde tvister, som nævnet i dag behandler.
Marianne Jelved
Dok. nr.