Skatteudvalget 2012-13
L 82
Offentligt
1184772_0001.png
1184772_0002.png
J.nr. 12-0227905Dato:27. november 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 82 – Forslag om lov om ophævelse af fedtafgiftsloven og om æn-

dring af lov om afgift af elektricitet, ligningsloven, personskatteloven

med flere love

(Ophævelse af fedtafgiftsloven, nedsættelse af elvarmeaf-giften, lempeligere beskatning af udenlandsk indkomst, forhøjelse afbundskatten og nedsættelse af personfradraget m.v. – Afgifts- og konkur-rencepakken).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 21. november 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/Søren Schou

Spørgsmål 5:

Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, således atforhøjelsen af bundskatten og nedsættelsen af personfradraget udskilles til behandling i etselvstændigt lovforslag og de øvrige elementer i et andet? I modsat fald anmodes ministe-ren om teknisk bistand til udarbejdelse af et sådant ændringsforslag.

Svar:

Regeringen og Enhedslisten har indgået aftale om en Afgifts- og konkurrencepakke,hvor det blandt andet indgår at afskaffe fedtafgiften, annullere sukkerafgiften, nedsætte el-varmeafgiften og genindføre lempelig beskatning af udenlandske arbejdsindkomst. Som fi-nansiering heraf er det aftalt, at forhøje bundskatten og det skrå skatteloft og nedsætte per-sonfradraget. Afgifts- og konkurrencepakken skal således ses samlet. Provenutabet ved af-gifts- og skattelettelserne er nøje afstemt med provenuet ved finansieringen og har så tætsammenhæng, at lovforslaget ikke bør deles. Samtidigt mener jeg, at det er et sundt princip,at hvis man vil stemme for lempelserne, bør man også tage ansvar for finansieringenEt ændringsforslag om deling af lovforslaget kan se således ud:

1)

Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

”Forslag til lov om ophævelse af fedtafgiftsloven og om ændring af lov om afgift afelektricitet, ligningsloven, personskatteloven med flere love (Ophævelse af fedtaf-giftsloven, nedsættelse af elvarmeafgiften og lempeligere beskatning af udenlandskindkomst)” omfattende §§ 1-3, § 4, nr. 6, §§ 5-8 og § 9, stk. 1-4.

B.

”Forslag til lov om ændring af personskatteloven og dødsboskatteloven (Forhøjelseaf bundskatten og nedsættelse af personfradraget m.v.)” omfattende § 4, nr. 1-5 og7-9, § 7 og § 9, stk. 1 og 5.[Forslag om deling af lovforslaget]
Side 2