Det er jeg jo ikke enig med ministeren i.
Vi har fra Dansk Folkepartis side flere gange fremsat forslag i Folketinget, der netop gik på, at vi skulle have nogle højere straf for pædofili.
Vi har også foreslået, at man skulle sløjfe forældelsesfristen i sådan nogle sager, hvilket kunne betyde, at man også kunne tage lidt ældre sager op, fordi det er så krænkende, som det er.
De initiativer har ministeren og ministerens parti jo været modstandere af.
Dermed har det efter vores vurdering modarbejdet forslagene og forslaget om højere straffe på det her område.
I forbindelse med de såkaldt hårdere straffe, som ministeren taler om der skulle være på området, er det bedste jo at tage afsæt i fakta.
Fakta kan vi finde i Justitsministeriets Forskningskontors betænkning af september 2011, hvoraf det fremgår, at for de paragraffer, vi taler om her, og som regulerer det her område, udmåles der er i gennemsnit relativt korte fængselsstraffe.
Det kan godt være, der har været nogle enkeltsager, hvor der er blevet givet pænt høje straffe, det har ministeren ret i, men i forhold til de muligheder, domstolene har inden for de eksisterende strafferammer, gives der korte straffe.
Det er sjældent, hvis det overhovedet ses, at man bruger den øverste del af strafferegisteret i de her sager.
Det er for os at se kritisk.
Det er kritisk af to grunde.
Dels er det krænkende for retsbevidstheden, dels er det selvfølgelig også kritisk med hensyn til gengangere, altså dem, der finder på at lave kriminalitet igen.
Det kan de gøre efter en forholdsvis kort straf.
Så ministeren må forklare, hvorfor man har været modstander af de initiativer.