Europaudvalget 2013-14
EUU Alm.del
Offentligt
1347906_0001.png
MINISTERENDatoJ. nr.
EuropaudvalgetFolketinget
2013-5142
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Europaudvalget har i brev af 19. december 2013stillet mig følgende spørgsmål(FEU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Pia Adelsteen(DF).

Spørgsmål nr. 81:

Hvilke nationale retsregler (love, lovbekendtgørelser og bekendtgørelser) er derinden for ministerens ressortområde i 2012 udstedt med hjemmel i EUregler,det være sig forordninger (fakultative bestemmelser), direktiver og statsstøtte-regler, eller anvendt som grundlag for administrationen?

Svar:

Netstedetretsinformation.dkgiver adgang til det fælles statslige retsinformati-onssystem.Fraretsinformation.dkkan der søges i alle love og alleregler (bekendtgørelser, cirkulærer m. v.), der udstedes af ministeriernem.v. Civilstyrelsen, som hører under Justitsministeriet, er ansvarlig fordriften afretsinformation.dkog det produktionssystem, som er grundlagetfor det statslige retsinformationssystem.Jeg henviser derfor til justitsministerens besvarelse af spørgsmål 75, der,på baggrund af bidrag fra Civilstyrelsen (Retsinformation), indeholder ensamlet opgørelse af antallet af nationale retsregler, der er udstedt indenfor de enkelte ressortministerier, undtaget Statsministeriet, i 2012, ogsom gennemfører EU-retsakter til dansk ret.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke