Mange tak til formanden.
Jeg skulle måske overlade det til hende at læse min ordførertale op, så kunne det være, at der var helt stille imens.
De borgerlige stillede jo et ændringsforslag til Enhedslistens lovforslag for at genindføre optjeningskravet.
Det blev stemt ned.
Vi synes, det er glædeligt, at der her i Folketinget er et flertal, som på den måde afviser at diskriminere danske og udenlandske statsborgere, fordi de efter de borgerliges forslag jo ville blive pålagt at betale det samme i skat som os andre, men uden at få de samme rettigheder.
Konklusionen er så, at Enhedslistens forslag står tilbage, som det blev fremsat.
Det efterlader jo til gengæld de borgerlige partier med et valg – og nu skal jeg jo så tælle Dansk Folkeparti med – for vi går da ud fra, at regeringspartierne og SF vil fastholde deres modstand mod Enhedslistens lovforslag, for vi har ikke fået signaler om noget andet, med den begrundelse, at det strider mod EU-retten.
Ikke desto mindre har de borgerlige partier jo mulighed for at få vedtaget et lovforslag, der tager højde for et af deres vigtigste kritikpunkter i den her debat.
Som hr.
Claus Hjort Frederiksen sagde i radioavisen den 14.
april:
Der skal findes et værn mod, at børnechecken kan tages med ud af landet.
Det er lige netop pointen i Enhedslistens forslag, nemlig at der skal administreres i overensstemmelse med det, der hele tiden har stået i den her lov – også i VKO's udgave – nemlig at det er en forudsætning for at få udbetalt børnecheck og børnetilskud, at barnet opholder sig her i landet.
Så nu skal de borgerlige partier altså vælge, om de vil støtte Enhedslistens forslag, også selv om det ikke helt lever op til det, de gerne vil, eller om de vil sidde på sidelinjen og være sure.
Hvis de vælger det sidste, må vi jo konkludere, at det, som Enhedslisten og andre har sagt hele vejen igennem, nemlig at al den snak fra borgerligt hold om, at man ikke skal lægge sig fladt ned for EU osv., bare er mundsvejr, som var beregnet på at fiske stemmer ved det EU-valg, der lige er overstået.
Men hvis Enhedslistens forslag bliver forkastet af regeringspartierne og SF sammen med V og K, må Enhedslisten jo bare konkludere, at ingen af partierne har lyttet til det signal, som vælgerne afsendte ved det EU-valg, vi havde i søndags.
Det var jo et signal, der meget klart sagde, at vælgerne er dødtrætte af EU's indblanding i vores regler om velfærdsydelser.
Men det kan vi jo gøre noget ved, når vi lige om lidt skal trykke på knapperne.
Jeg fik ret i mine forudsigelser om, hvor interessant emnet er i dag, tak.