Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 141
Offentligt
1360843_0001.png
1360843_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
25. marts 2014Asyl- og VisumkontoretGry Ahlefeld-Engel2014-0037-00711116227
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 6 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven (Ændring af kriterierne for udvælgelse afkvoteflygtninge) (L 141), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og In-tegrationspolitik har stillet til justitsministeren den 21. marts 2014.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
Karen Hækkerup/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 6 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven (Ændring af kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge) (L

141):

”Hvad er ministerens holdning til, at en flygtning, som ud afdet begrænsede kvoteantal er kommet til Danmark, angiveligt– ud fra ministerens egne oplysninger – efterfølgende klagerover vejrforholdene i Danmark?

Svar:

Under de mundtlige forhandlinger i forbindelse med 1. behandlingen aflovforslaget tilkendegav jeg – som svar på en kommentar fra spørgeren,om at ingen kvoteflygtninge kunne finde på at sige nej til at komme tilDanmark – at jeg var bekendt med, at Justitsministeriet havde modtaget enhenvendelse fra en kvoteflygtning, som synes, at der var "for koldt" iDanmark.Jeg brugte eksemplet for at understrege det fornuftige i, at der med lovæn-dringen bliver indført en ordning, hvorefter der tages udgangspunkt i, hvaddet danske samfund kan tilbyde flygtninge, der skal genbosættes i Dan-mark, sammenholdt med de pågældende flygtningenes konkrete behov ogforventninger, således at der etableres en varig løsning for den pågælden-de.Da spørgeren spurgte ind til, om der var tale om klage over vejret i Dan-mark, forklarede jeg, at jeg kun havde hørt om sagen ”henkastet over etbord”, og at jeg ikke kunne sige, om henvendelsen gik præcist på vejret,eller om der var noget andet i det.Ministeriet har efterfølgende identificeret den omtalte sag. Det drejer sigom en henvendelse fra en person, der angiver at være kommet til Danmarksom kvoteflygtning i 2002, og som i henvendelsen udtrykker generel util-fredshed med sit liv i Danmark – uden dog at omtale vejret.Den omtalte henvendelse – som Justitsministeriet ikke har fundet anled-ning til at besvare – vedlægges i fortrolig form til orientering.Jeg skal beklage, hvis mit ordvalg under forhandlingerne i folketingssalen– som foregik en fredag, hvor vejrudsigten lovede storm og regn i week-enden – har givet anledning til misforståelser.2