Transportudvalget 2013-14
L 177
Offentligt
1370448_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1970
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 2. maj 2014 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L177 – Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og ligningslo-ven, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 6:

Vil kommunerne i disse tilfælde få mulighed for at stille krav om yderligerestøjafdækning af åbninger i toppladen i aften- og nattetimerne?

Svar:

Jeg henviser til min besvarelse af TRU L 177 – spørgsmål 4 og 5.Jeg kan i øvrigt oplyse, at det forventes, at kommunerne vil få mulighed for atpålægge Metroselskabet I/S, at der inden en fastsat frist skal foretages foran-staltninger til nedbringelse af støjen, hvis Metroselskabet I/S ikke kan overhol-de det fastsatte støjniveau. Kommunerne kan dog ikke bestemme, hvilke foran-staltninger Metroselskabet I/S skal implementere.Som nævnt i min besvarelse af TRU L 177 – spørgsmål 1 er det i høringsudka-stet til bekendtgørelse om forurening og gener af anlægget af Cityringen fore-slået, at Metroselskabet I/S hvert kvartal overfor Transportministeriet skalredegøre for anvendelsen af BAT-princippet (Bedst tilgængelige teknologi)samt optimering af planlægningen af bygge- og anlægsarbejdet for alle Cityrin-gens byggepladser. Endvidere skal redegørelsen indeholde en status for anven-delsen af støjreducerende tiltag samt redegøre for fremtidige tiltag der forven-tes iværksat.På denne måde sikres det, at Metroselskabet I/S hele tiden søger at bringestøjniveauet så langt ned som muligt.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke