Tak for det, formand.
Det er jo rigtigt, som hr.
Lars Løkke Rasmussen var inde på, at der er en del herinde, der søger andet arbejde.
Der har været nogle, også før vi fik at vide, at Folketingets formand nu skifter arbejdsplads, men også herfra skal der lyde et tillykke med det.
Det, jeg gerne vil bruge spørgetimen til her i dag at diskutere med statsministeren, tror jeg ikke kommer som nogen overraskelse for statsministeren.
Det er selvfølgelig noget, der relaterer sig til EU.
Der er jo forhandlinger for tiden mellem de partier i Folketinget, som forlods ønsker, at EU skal bestemme mere, og de partier, der er skeptiske over for den linje, er ikke med til at fastlægge Danmarks EU-politik ifølge statsministeren.
Sådan er det jo, havde jeg nær sagt med et velkendt fru Margrethe Vestager-citat.
Det må vi tage til efterretning.
Det, vi så kan bruge bl.a.
spørgetimen til, er jo at afæske statsministeren nogle ting om EU.
Så sent som i fredags holdt den britiske premierminister jo en fremragende tale om Storbritanniens rolle i EU.
Os, der synes, at det er en god idé, at Storbritannien er med i EU, lytter jo godt efter, når den britiske premierminister taler.
Han kom ind på nogle af de ting, som vi også har diskuteret i en dansk sammenhæng, altså bl.a.
det her med, om man som vandrende arbejdstager som eksempelvis østeuropæer i et andet EU-land skal have ret til – for bare at tage det som eksempel – at få børnecheck sendt tilbage til sit hjemland til børn, der altså er i det oprindelige hjemland osv.
Han vil have nogle begrænsninger på rettighederne for vandrende arbejdstagere, så man i højere grad har nogle regler, der afspejler det, den britiske befolkning ser ud til at ønske sig.
Derfor synes jeg jo, det er interessant at høre statsministerens svar på én klar ting, nemlig:
Vil Danmark være et land, der er Storbritannien behjælpelig med at nå den her nye ordning, som premierminister David Cameron taler om, og som er det foreløbige krav fra britisk side for at kunne holde landet inden for EU?
Altså, er Danmark en ven og hjælper for Storbritannien i forhold til at opnå de krav, som David Cameron taler om, eller er Danmark en modspiller for Storbritannien?