Tak for det.
Forslaget handler som sagt om at give politi og hjemmeværn mulighed for at afvise asylansøgere ved grænsen med den begrundelse, at de kommer fra et sikkert land, nemlig Tyskland.
Nu er det ikke sådan, at vi fra Dansk Folkepartis side går alt for meget op i konventionerne, men det fremgår jo faktisk af FN's flygtningekonvention, at man ikke må afvise folk og sende dem tilbage til et land, hvor de risikerer tortur og politisk forfølgelse osv., og det gør de trods alt ikke i Tyskland – medmindre man måske er komiker og har gjort grin med Erdogan, for så kan det godt være, men ellers risikerer man jo ikke den slags ting i Tyskland – og derfor mener vi sådan set, at man inden for rammerne af de internationale spilleregler, der er, sagtens kan afvise folk ved den dansk-tyske grænse, og det synes vi egentlig at der er rigtig gode argumenter for.
Vi har jo noteret os, at man i regeringspartiet Venstre rigtig gerne vil stramme udlændingepolitikken.
Vi har også vedtaget masser af stramninger, og det er vi glade for i Dansk Folkeparti, og det er godt.
Men det har jo ikke løst hele problemet, for der er stadig væk store udfordringer, og vi synes stadig væk, at tilstrømningen til Danmark er for voldsom, selv om den er faldet.
Så derfor kan det undre, at der er nogle politiske tilkendegivelser fra Venstre og fra andre partier, der går i retning af, at man ønsker at stramme, men at man alligevel ikke kan støtte et forslag, som jo alt andet lige vil betyde, at antallet af asylansøgere, der kommer ind i Danmark, vil falde dramatisk.
Vi har også noteret os, at Socialdemokraterne vil begrænse det, og at man sådan set gerne vil sætte et loft over antallet, der kommer til Danmark.
Men hvis man ønsker det, så må man jo også have nogle redskaber, man kan bruge til at sætte det loft og begrænse tilstrømningen, og der er det klart, at man bliver nødt til at have nogle folk stående ved grænsen, som har kompetence til at afvise folk.
Vi vil jo gerne have, at det bliver så det tæt på 0 som overhovedet muligt, men hvis man nu siger, at man sætter grænsen ved eksempelvis 1.000 eller 500, der kan komme og søge asyl i Danmark om året, og man så når den grænse, ja, så skal myndighederne jo have nogle redskaber, der gør, at de rent faktisk kan håndtere de regler, som Folketinget har vedtaget, og altså afvise folk ved grænsen.
Vi ærgrer os over, at der, som det ser ud nu, ikke er nogen partier, der kan støtte vores beslutningsforslag om at afvise asylansøgere ved grænsen.
Jeg kan forstå, at De Konservative muligvis vil støtte beslutningsforslaget, og det vil jeg gerne kvittere for.
Men det er svært at forstå, at andre ikke ønsker at støtte det.
Men vi håber, at vi på et senere tidspunkt kan få held til at få overbevist de andre partier, sådan at vi kan få strammet yderligere op i dansk asylpolitik.
Det har vi den grad brug for.