Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Udvalgssekretariatet
Christiansborg
DK-1240 København K
Tlf. +45 33 37 55 00
Fax +45 33 32 85 36
www.ft.dk
22. september 2017
Kære Esben Lunde Larsen
Miljø- og Fødevareudvalget modtog den 15. september 2017 følgende grund-
notater om:
-
Forslag til ændring af bilag II til Europa-Parlamentets og Rådets for-
ordning (EF) nr. 1333/2008 om fødevaretilsætningsstoffer om fjer-
nelse af tilladelse af sødestoffer i finere bagværk, jf. MOF alm. del
–
bilag 618
-
Forslag til ændring af bilag II til Europa Parlamentets og Rådets for-
ordning (EF) nr. 1333/2008 om fødevaretilsætningsstoffer om godken-
delse af phosphorsyre–phosphater–di, tri–og polyphosphater (E 338-
452) som stabilisatorer og fugtighedsbevarende midler i frosne kød-
spyd, jf. MOF alm. del
–
bilag 619
-
Forslag til Kommissionens beslutning om tilladelse til markedsføring
af 2’-fucosyllactose
som en ny fødevareingrediens i henhold til Eu-
ropa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 258/97, jf. MOF alm.
del
–
bilag 620
-
Forslag til Kommissionens beslutning om tilladelse til markedsføring
af hydroxytyrosol som en ny fødevareingrediens i henhold til Europa-
Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 258/97, jf. MOF alm. del
–
bilag 621
-
Forslag til ændring af forordning 10/2011 om plastmaterialer og
–gen-
stande bestemt til kontakt med fødevarer, jf. MOF alm. del
–
bilag 622
-
Forslag til ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 1881/2006
for så vidt angår maksimalgrænseværdier for glycidyl fedtsyreestre i
vegetabilsk olie og fedt, modermælkserstatning og tilskudsblandinger
til spædbørn og småbørn, jf. MOF alm. del
–
bilag 623.
Ifølge det oplyste forventes forslagene at blive sat til afstemning i den Stå-
ende Komité for planter, dyr, fødevarer og foder den 25. september 2017.
Udvalget har behandlet sagerne i skriftlig procedure.
På baggrund af denne behandling ønsker følgende partier (et mindretal) i ud-
valget at udtrykke følgende:
Ref. 16-000642-39
Kontakt
Camilla Brask Lentz
Konsulent
Dir. tlf.
+45 3337 3658
1/2