Tak for besvarelsen.
Det er jo ikke første gang, vi har diskussionen, og derfor ved justitsministeren også godt, at når jeg taler om at bryde fødekæden, er det ikke den person med rygmærke, som har været i miljøet i 30 år og er fuldstændig forhærdet, jeg taler om, men det er fødekæden ind, hvor der er nogle unge mennesker, der er kommet på afveje.
De starter med at være stik-i-rend-drenge eller hashvagter, eller hvad det nu kan være, og skal tjene nogle stjerner på skulderen, før de rigtig kommer ind i miljøet.
Det ved ministeren godt, for vi har haft den her snak mange gange.
Så det er netop dem, jeg taler om, og jeg glæder mig meget til, at vi skal forhandle om ungdomskriminalitet.
Det tror jeg med ministerens fortid i mente også at der kan komme nogle gode ting ud af, og vi har også haft nogle gode diskussioner med den tidligere justitsminister.
Men når jeg synes, det var passende at bringe det ind i den her pakke, så var det netop for at vise helhedsindsatsen, og at der altså er nogle unge mennesker, der skal igennem et eller andet system for at blive det, vi ønsker at de ikke bliver, nemlig fuldbyrdede rockere og bandemedlemmer.
Der var et spændende interview med ministeren tilbage i 2014, da han var nyvalgt partileder, hvor han mødtes med nogle unge, der havde været i fængsel og havde været tilknyttet rocker- eller bandemiljøet, og hvor han udtrykte forståelse over for netop det, de unge sagde, altså at hvis der havde været noget mere forebyggelse, kunne det være, at de ikke var endt det sted, de var.
I sidste ende er det jo folks eget ansvar, men der er jo også en stor samfundsgevinst ved, at vi hjælper dem på vej, og derfor vil jeg bare igen spørge ministeren, hvorfor det ikke var passende at have det i en rocker-bande-pakke.
For de ofre, der er kommet ud af rocker-bande-kriminaliteten, har jo lidt, selv om ministeren så vil sætte nogle personer længere tid i fængsel.
Og den lidelse kan man jo undgå, hvis man sikrer, at det slet ikke kommer så vidt.