Tak for det.
Der er jo desværre ikke flertal for Dansk Folkepartis beslutningsforslag, og det ærgrer mig i den grad.
For i Dansk Folkeparti mener vi, at der mildest talt er behov for, at man gør meget mere for at få antallet endnu længere ned.
Altså, vi mener i Dansk Folkeparti, at mellem 200 og 300 om måneden, der søger om at få asyl i Danmark, er et meget, meget højt antal.
Jeg anerkender fuldt ud, at hvis man kigger på, hvor mange der søgte for år tilbage, så kan man se, at det er faldet meget.
Men 200-300 om måneden for et land på Danmarks størrelse – og dertil skal man lægge familiesammenføringer og sådan set også andre former for indvandring til Danmark – er meget voldsomme tal for et land som Danmark.
Især når man kigger på, hvor meget indvandring der har været til Danmark, bl.a.
fra muslimske lande, inden for de seneste mange årtier helt tilbage til 60'erne og 70'erne og med flygtningeloven i 80'erne.
Og efterfølgende tog det jo så fart med familiesammenføringerne.
Og det er jo rigtigt nok, som jeg også var inde på i nogle spørgsmål til de forskellige ordførere, at antallet, der kommer til Danmark og søger om at få asyl, er faldet.
Det er det laveste i 9 år, og det tror jeg også at hr.
Marcus Knuth var inde på.
Og det er selvfølgelig rigtig godt, andet havde været ganske forfærdeligt.
Men igen:
Hvis man f.eks.
kigger på, hvor mange der inden for de sidste 4 år har fået asyl i Danmark og som er blevet familiesammenført til Danmark, så ligger det jo, så vidt jeg husker, lige under 60.000 udlændinge.
Det er rigtig mange mennesker.
Det er et kæmpe problem for det danske samfund, og derfor undrer det mig, at der ikke sker mere på det her område – både i forhold til regeringen, men også i forhold til andre partier, f.eks.
Socialdemokratiet, som udadtil giver indtrykket af, at man vil noget mere på det her område.
Man vil også sørge for, at antallet bliver holdt på et nogenlunde lavt niveau, og flere partier siger, at antallet betyder noget.
Og jeg går ud fra, at når flere og flere partier siger, at antallet betyder noget, så må det, der ligger i det, vel være, at jo lavere antallet er, jo bedre må det nødvendigvis være.
Jeg går ikke ud fra, at det er det modsatte, man mener.
Jeg er selvfølgelig med på, at nogle mener, at antallet vil falde, men det kommer også an på, hvad man sammenligner med.
Og i Dansk Folkeparti er det altså opfattelsen, at til trods for de mange stramninger og til trods for det lavere indrejsetal er det altså afgørende, at vi gør mere.
At vi herinde i huset forstår, at vi på ingen måde er nået i mål endnu.
Når man kigger på de udfordringer, der er i det danske samfund – også i forhold til diskussionerne omkring de forskellige forhandlinger i forskellige ministerier om ghettopakke – kan man se, at årsagen til alt det der jo først som sidst er tilstrømningen:
Hvor mange mennesker kommer til Danmark?
Og selvfølgelig også i vid udstrækning:
Hvor kommer de her mennesker fra?
Og det er jo dér, vi først og fremmest skal sætte ind.
Vi kan ikke nøjes med, at vi måske har en 4- eller måske 8-årig periode, hvor Dansk Folkeparti så kan være støtteparti for en borgerlig regering.
Så kan vi holde antallet nede.
Så risikerer vi, at magten skifter igen på et tidspunkt, og så kommer Socialdemokratiet og nogle røde partier til.
Så begynder man stille og roligt at lempe, og så stiger antallet en gang til.
Vi har behov for en lang, stabil periode, hvor antallet bliver holdt på et, meget, meget lavt niveau.
Og det er vores opfattelse i Dansk Folkeparti, at Danmark har brug for et asylstop.
Vi mener klart, at det er i dansk interesse, og det er ærgerligt, at der ikke er andre partier, som er enige med Dansk Folkeparti.
Vi håber, at det kommer med tiden.