Tak for spørgsmålet. Spørgsmålet drejer sig jo om forhandlinger, der foregår hos min kollega, social- og indenrigsministeren, og derfor har vi også sagt til spørgeren, at det ville være det logiske og det rigtigste at omadressere spørgsmålet til ministeren, men det har spørgeren valgt ikke at gøre. Så nu svarer jeg så på et spørgsmål, som omhandler forhandlinger, der sker hos min kollega. Derfor kan jeg ikke sige særlig meget. Spørgeren har valgt, at det skal placeres hos en anden minister end den, der har de her igangværende forhandlinger, så jeg er jo ikke med i de forhandlinger.
Men det, jeg kan sige, er, at det, der står i vores aftale med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten i det politiske forståelsespapir er, at vi vil øge værdigheden i ældreplejen med det mål at give de ældre mest mulig selvbestemmelse og værdighed. Der igangsættes et arbejde, der skal reducere unødvendige dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen og dermed frigøre tid til arbejdet med den enkelte ældre, og det er der i den grad behov for. Og hvis man læser vores finanslovsaftale, vil man se, at vi har sat midler af. Og hvis man læser vores økonomiaftaler, vil man se, at vi har sat midler af, så vi ikke kun følger med, men for første gang i mange år også lægger oven på økonomien i ældreplejen.
Nu kommer vi til at se på, om vi ikke kan lave organiseringen lidt mere klogt, og derfor har vi udvalgt nogle kommuner til at gå foran, nogle spydspidskommuner. En af dem er Viborg, en anden er Middelfart, og en tredje er Langeland. Det er en Venstrekommune, en socialdemokratisk kommune, og det er en kommune med en SF-borgmester; det er altså Viborg og Middelfart og Langeland, der skal finde ud af, om man kan organisere sig bedre. Og deres konkrete erfaringer med det her ser jeg meget, meget frem til. Jeg tror, det er på tide, at vi sætter handling bag ordene og styrker velfærden, men også sætter den fri tættere på den ældre, tættere på de pårørende, tættere på personalet.