Tak for det. Nu skal det jo retfærdigvis siges, at udenrigsministeren er en slags stedfortræder i dag. Altså, det var jo oprindelig statsministeren, vi havde spurgt til det her forhold, men hun ønskede så ikke at være her. Men vi er rigtig glade for, at udenrigsministeren havde mulighed for at lægge vejen forbi Folketinget.
Altså, der er jo flere elementer i EU's vaccinehåndtering, helt specifikt i forhold til corona, som ikke bare fra Dansk Folkepartis side, men fra relativt brede kredses side har påkaldt sig en bekymrende interesse, eller måske snarere en bekymret interesse, al den stund at vi bl.a. så, at godkendelserne af de forskellige vacciner, der kom på banen, gik meget, meget langsomt. Altså, både amerikanerne, canadierne, israelerne og briterne, som nys er sluppet ud af det kvælertag, som EU på mange områder udgør, var jo langt hurtigere på banen med at kunne godkende forskellige vacciner og er derfor også langt hurtigere kommet i gang med at vaccinere. Det er da også det, der gør, at man kan sige, at når man sådan ser på den data, vi har, over de forskellige lande, og ser på, hvor stor andelen af vaccinerede i de forskellige landes befolkninger er i dag, er det jo rigtigt, at ser man på EU, ligger Danmark flot, men det er jo altså sådan lidt som, hvis man siger: Det er at ligge øverst i Serie 3 eller sådan et eller andet. Dem, der udgør superligaen, er jo lande uden for EU, altså dem, jeg nævnte før, lige så vel som Schweiz og andre jo har klaret sig ganske godt.
Det er jo det, der påkalder det her spørgsmål: Er det rigtige svar fra Danmark altid at ringe ned til Bruxelles og så spørge, om der er en embedsmand, der kan hjælpe os? Kunne det her i virkeligheden ikke være den måske klareste anskuelighedsundervisning i, at EU langtfra altid er det rigtige svar?