L 48 Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om psykologer m.v.

(Tilpasning af reglerne om tilsyn med løsningen af sociale opgaver til kommunalreformen samt regler om befordringsgodtgørelse i forbindelse med specialrådgivning i VISO m.v.).

Af: Socialminister Eva Kjer Hansen (V)
Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 25-10-2006

Fremsættelsestale af lovforslag

20061_l48_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (25. oktober 2006)

 

 

Socialministeren (Eva Kjer Hansen) :

 

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om psykologer m.v. (Tilpasning af reglerne om tilsyn med løsningen af sociale opgaver til kommunalreformen, samt regler om befordringsgodtgørelse i forbindelse med specialrådgivning i VISO m.v.)

(Lovforslag nr. L 48).

Lovforslaget har til formål at tilpasse reglerne om ansvaret for tilsyn med de sociale serviceydelser til opgavefordelingen ved kommunalreformen. Ansvaret for tilsynet tilrettelægges således, at borgerens opholdskommune har ansvaret for tilsynet med den enkelte borger, medens beliggenhedskommunen for det enkelte servicetilbud har ansvaret for at føre det generelle driftsorienterede tilsyn.

Det foreslås endvidere, at kommunerne overtager amtskommunernes opgaver med at føre tilsyn med personer, som i henhold til dom eller kendelse skal undergives de sociale myndigheders tilsyn.

Beskæftigelsesministeren får adgang til at fastsætte antallet af beskikkede medlemmer af beskæftigelsesudvalget under Ankestyrelsen, som deltager i ankemøderne »efter tur«.

Det foreslås også, at VISO afholder udgifter til borgerens transport og andre nødvendige rejseudgifter m.v. til VISOs eksperter i de tilfælde, hvor borgeren selv henvender sig til VISO om specialrådgivning.

Ud over forslagene om tilsyn og befordringsgodtgørelse m.v., indeholder forslaget nogle tekniske ændringer af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om psykologer mv.

Med disse bemærkninger skal jeg indstille lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.