L 36 Forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere.

(Gennemførelse af anbefalingen fra udredningsarbejdet om Lavalafgørelsen og forlængelse af revisionsfrist).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 20

Ministeren bedes oplyse, hvorvidt det vil leve op til det i lovforslaget formulerede krav om fornøden klarhed om, hvilken løn der efter overenskomsten skal betales (§ 6 stk. 2), såfremt der anvendes kollektive kampskridt over for en udenlandsk tjenesteyder, der yder tjenester inden for industriens område, til støtte for et krav om indgåelse af en kollektiv overenskomst, hvor der er henvist til Industriens overenskomst (mellem CO-Industri og DI), bl.a. for så vidt angår overenskomstens lønbestemmelser, såfremt disse lønbestemmelser bl.a. rummer den nuværende industrioverenskomsts protokollat nr. 8? Der ønskes alene en vurdering af, hvorvidt protokollat nr. 8 i industrioverenskomsten i sin nuværende udformning lever op til kravet om fornøden klarhed, når dette protokollat henviser til lønbestemmelser, der i øvrigt anses for at leve op til klarhedskravet og kravet om den nødvendige hensyntagen til eventuelle forpligtigelser, som den udenlandske tjenesteyder allerede måtte have over for de udstationerede lønmodtagere.
Dato: 28-11-2008
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 02-12-2008
Modtaget: 02-12-2008
Omdelt: 06-11-2009

L 36 - svar på spm. 20, fra beskæftigelsesministeren

Svar på spørgsmål 20 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 28-11-2008
Modtaget: 28-11-2008
Omdelt: 28-11-2008

Spm. om hvorvidt det vil leve op til det i lovforslaget formulerede krav om fornøden klarhed om, hvilken løn der efter overenskomsten skal betales (§ 6 stk. 2), såfremt der anvendes kollektive kampskridt over for en udenlandsk tjenesteyder, til beskæftigelsesminiseren

Spm. om hvorvidt det vil leve op til det i lovforslaget formulerede krav om fornøden klarhed om, hvilken løn der efter overenskomsten skal betales (§ 6 stk. 2), såfremt der anvendes kollektive kampskridt over for en udenlandsk tjenesteyder, til beskæftigelsesminiseren (pdf-version)
Html-version