Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU, Euratom) nr. 1080/2010

Forslag til Europa Parlamentets og Rådets forordning om ændring af vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber

Forslag til Europa Parlamentets og Rådets forordning om ændring af vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber og ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Fællesskaberne

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20100309 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
09.06.2010
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2010/0171
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 336 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 15-10-2010 kl. 10:00
    Møde nr. 2 i Europaudvalget
Forslaget om vedtægter for tjenestemænd har til formål at indarbejde og tilpasse EU’s personaleadministrative regelsæt i forhold til Den Fælles Udenrigstjeneste særlige funktioner. Og indeholder bl.a.:
  • Den Fælles Udenrigstjeneste vil blive behandlet som en selvstændig EU-institution.
  • Den højtstående repræsentant og næstformand for Kommissionen vil være ansættelsesmyndighed for Den Fælles Udenrigstjeneste.
  • Ansættelsesmyndigheden vil godtage ansøgninger til de ledige stillinger i Den Fælles Udenrigstjeneste fra ansatte i nationale diplomatiske tjenester, tjenestemænd i Kommissionen og Rådet. Indtil senest den 30. juli 2013 vil det være muligt at prioritere ansættelser fra nationale diplomatiske tjenester. 
  • Den Fælles Udenrigstjeneste skal kunne tage imod ordrer fra Kommissionen, når de handler på dens vegne.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".