Tak for en overvejende positiv modtagelse af det forslag, Dansk Folkeparti har fremsat her, om, at regeringen pålægges at fremsætte forslag om ændring af straffeloven, sådan at forældelsesfristen i sager vedrørende seksuelle overgreb mod børn og unge afskaffes.
Jeg fornemmer, at vi, efter at Dansk Folkeparti i øvrigt har fremsat det her forslag en hel del gange og har prøvet på forskellig vis via spørgsmål og lignende at få belyst emnet, nu er fremme ved målstregen og er tæt på, at et flertal i Folketinget vil være med til at gennemføre det her forslag.
Jeg er enig med f.eks.
Liberal Alliances ordfører, hr.
Simon Emil Ammitzbøll, i, at om ikke andet må vi satse på – det håber jeg også at justitsministeren vil kvittere for – at vi i den folketingssamling, der hedder 2012-13, kan gennemføre lovgivning på det her område.
At nå dertil synes jeg ikke er for meget forlangt.
Når nu man har deponeret sin holdning, hvad nogle har, i Straffelovrådet, håber jeg, at vi kunne nå til enighed i Retsudvalget i form af en åben diskussion særskilt om den her problemstilling og sørge for at få et bud på, hvad Straffelovrådet mener på området meget hurtigt, sådan at vi allerede i den her folketingssamling kan lave den relevante lovgivning.
For jeg synes nærmest, at ordførerne står i kø for at være enige med Dansk Folkeparti i, at vi skal den her meget stringente forældelsesfrist efter det fyldte 28.
år til livs.
For den forældelsesfrist er nemlig meget usaglig, og den er kun til gavn for de pædofile, den er ikke til gavn for ofrene.
Vores intention i Folketinget bør altid være at støtte ofrene, ikke at støtte de kriminelle.
Det er sådan, at pædofili og incest har det med at gå i negativ arv, kan man sige, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at ofrene kan træde frem, når de er mentalt klar til det, og når de er fysisk gamle nok og modne nok til at gøre det.
Det er en ekstremt alvorlig sag, som også nogle af de andre ordførere i dag har nævnt, at blive udsat for seksuelt misbrug som barn.
Derfor er det også dybt kynisk og utilstedeligt, at vi beskytter de pædofile mod retsforfølgelse.
Det fører til flere overgreb end nødvendigt.
Derfor bør vi handle hurtigt set med Dansk Folkepartis øjne.
Der vil i sagens natur ikke altid være vidner til incestsager eller pædofiles krænkelser.
Der vil ofte være tale om, at sådan noget foregår i det skjulte.
Derfor vil den anmeldende part, typisk offeret, alligevel skulle overbevise retten på en klar måde om, at der er foretaget noget rigtig grimt for mange år siden.
Derfor giver det heller ikke mening at have et loft over, hvornår man ikke længere må straffe for de her overgreb.
Tværtimod har vi set for nylig, at en oldefar var involveret i en incestsag.
Her kan forældelsesfristen faktisk været medvirkende årsag til, at den pågældende aldrig bliver stoppet i tide, og at der kan være mange overgreb, som kan have været foretaget, uden at man kan få indblik i det og kan stoppe den pågældende.
Her er det, at vi med moderne teknologi som dna-teknologi kan afsløre pædofile krænkere på et meget tidligere tidspunkt, end vi kunne tidligere.
Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at man med forældelsesfristen får mulighed for at kunne gå efter de kriminelle på den rigtige måde.
Så det er vigtigt for retsfølelsen, det er vigtigt for ofrene, det er vigtigt for ofrenes helingsproces, at der ikke er nogen forældelsesfrist inde i billedet i de her sager.
Det er også urimeligt, at man har den her forældelsesfrist, på grund af at det er dokumenteret videnskabeligt, at ofrene først kan træde frem mange år efter, når de er blevet voksne og har fået et begrebsapparat, når de måske har fået børn og har en reel distance til de forbrydelser, de har været udsat for, så de kan forstå dem og bearbejde dem med henblik på at kunne reagere på dem.
Samlet set må vi sige, at det danske samfund straffer pædofile meget mildt, man er meget eftergivende, man forsøger at behandle pædofile på den bedst mulige måde.
Sagen er blot, at man ikke kan behandle pædofile, hvis man forhindrer ofrene i at anlægge sager eller forhindrer politi- og anklagemyndighed i at rejse sager, så de kan føre til domme, fordi man på forhånd må opgive på grund af en forældelsesfrist.
Et offer, der er blevet voksen og derved har fået den indsigt og det overskud, jeg taler om, til at anmelde overgrebene, vil kunne hjælpe andre børn, der løbende bliver misbrugt, ved netop at træde frem.
Men man får ofte kun nogen til at træde frem, hvis de rent faktisk kan se en mening med at træde frem.
Vi har på det seneste set flere alvorlige sager, og det er selvfølgelig også med til at aktualisere den debat, vi har i dag.
Vi har set sagen om Amagermanden, og vi har set sagen fra Esbjerg, sager, hvor to meget sadistiske voldtægtsforbrydere og pædofile – i hvert fald den ene af dem er pædofil – ikke er blevet stoppet i tide.
Og derfor får de lov til at ødelægge kvinders liv, og de ødelægger børns liv over flere årtier.
Hvis vi bruger ny teknologi som dna-teknologi, og hvis vi afskaffer forældelsesfristen, så der ikke er nogen grænser for, hvornår man kan retsforfølge, kan vi gøre meget mere i sådan nogle sager i fremtiden.
Så kan vi nemlig stoppe de pågældende i tide.
Derfor er det ekstremt vigtigt, at Folketinget behandler det her forslag seriøst.
Det synes jeg også er sket i dag, men vi skal ikke slippe her.
Selv om nogle mener, at det er Straffelovrådet, der skal komme med et udspil, før vi kan gøre noget, har vi altså muligheden for, hvis vi vil gøre noget nu og her, fra Retsudvalgets side at sige til Straffelovrådet, at særlig det her emne vil vi altså gerne have en hurtig vurdering af, med henblik på at vi allerede i den her folketingssamling kan lave lovgivning.
Det er Dansk Folkepartis ønske.
Vi vil gerne diskutere det her fuldstændig fordomsfrit og åbent i Retsudvalget for at nå det bedst mulige resultat af hensyn til de ofre, vi gerne vil hjælpe.