L 92 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

(Ændring af prisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelse).

Af: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 22-02-2012

Skriftlig fremsættelse (22. februar 2012)

20111_l92_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (22. februar 2012)

Beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen)

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæf­tigelsesindsats (Ændring af prisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelse)

(Lovforslag nr. L 92)

Lovforslaget udmønter en del af finanslovsaftalen for 2012 af 20. november 2011 mellem regeringen og Enhedslisten om flere uddannelsesrettigheder til ufaglærte og faglærte. Løft af 6 ugers selvvalgt uddannelse.


Det foreslås, at prisloftet for alle kurser til og med erhvervsuddannelsesniveauet, herunder samtlige AMU-kurser, fjernes.


Forslaget betyder, at forsikrede og fleksjobvisiterede ledige fremover vil kunne vælge kurser som selvvalgt uddannelse på folkeskole- og gymnasialt niveau samt erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse til og med erhvervsuddannelsesniveau uanset kursuspris, hvis de i øvrigt opfylder betingelserne herfor.


Herefter vil ledige, som er ufaglærte, faglærte, eller som har en forældet uddannelse, blandt andet kunne vælge mellem samtlige AMU-kurser som selvvalgt uddannelse.


Prisloftet vil fortsat gælde for kurser på videregående niveau.


Forslaget forventes at øge de samlede driftsudgifter til selvvalgt uddannelse med ca. 191 mio. kr. i 2012 og ca. 225 mio. kr. i 2013 og frem.


Det foreslås, at ændringerne træder i kraft den 1. april 2012.


Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.