L 100 Forslag til lov om ændring af lov om spil.

(Styrket indsats mod aftalt spil, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleautomater og diverse justeringer af spilområdet).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 31-01-2024

Skriftlig fremsættelse (31. januar 2024)

20231_l100_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (31. januar 2024)

Skatteministeren (Jeppe Bruus):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af lov om spil (Styrket indsats mod matchfixing, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleauto-mater og diverse justeringer af spilområdet)

(Lovforslag nr. L 100)

Lovforslaget udmønter dele af den aftale, der blev indgået den 15. februar 2022, angående nye rammer for spilmar‍kedet #2: Almennyttige lotterier og styrket kontrol.

For at styrke indsatsen mod matchfixing og understøtte Spillemyndighedens rolle som sekretariat for platformen for bekæmpelse af matchfixing, foreslås det, at Spillemyndigheden får mulighed for at indhente nødvendige oplysninger og for fortroligt at udveksle oplysninger med medlemmer af platformen.

Det foreslås endvidere, at Spillemyndigheden gives forbedrede sanktionsmuligheder i form af mulighed for at udstede påbud og påtaler samt offentliggøre sanktioner. Derudover indføres et krav om spilleleverandørtilladelse, hvorefter leverandøren kan sanktioneres, og tilladelsen kan tilbagekaldes ved overtrædelser af lovgivningen.

Derudover foreslås, at Spillemyndigheden får en udvidet databehandlingshjemmel, der gør det muligt i højere grad at analysere spildata. Der indhentes unikt spillerID fra spiludbydere, som gør det muligt at se en spillers spilmønstre på tværs af spiludbydere mhp. at sikre tilladelsesindehaveres opmærksomhedspligt samt bidrage til forebyggelse af f.eks. hvidvask og matchfixing.

Endelig ændres gebyrstrukturen for gevinstgivende spilleautomater, så der fremadrettet betales et gebyr på baggrund af spiludbyderens indtægt fremfor pr. spilleautomat, og der gennemføres enkelte mindre justeringer af spilområdet.

Lovforslaget skal træde i kraft 1. juli 2024, med undtagelse af dele der omhandler spilleverandørtilladelser og gebyrændringen for gevinstgivende spilleautomater, der træder i kraft 1. januar 2025.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.